Pontiac Trans Am GTA -89 nu SÅLD på export


Jag köpte bilen hösten -99 efter mycket letande runt hela sverige. Och var hittade jag den om inte här hemma på skroten. Jag ville ha en färdig bil som det inte skulle vara så mycket jobb med. Den här är i fint skick och omlackad i Chevroletröd nyansvilken är mera klarröd än orginal. Alla dekaler saknas på bilen men tycker inte att det gör något för den ser renare ut på något vis.
Satte dit Hi-Jackers bak med Cadillackompressor. Men vad svårt att få tag i delar i sverige till dom. Finns inte en slang eller manometeratt köpa nytt. Fick ringa runt skrotarna och få lite här och lite där. Fick också lov att byta gasfjädrar till bakluckan och motorhuven.
Har haft ett helsike med Cooperdäcken som inte var runda, 3 omgångar ovala däck. Så nu har jag Michelin Pilot Sport
245/50-16 fram och Kumho 245/50-16 bak.
Bilen har AC, elhissar, elsäte (svankstöd och stolsbredd i ryggen), elspeglar och elbaklucka (öppnar och drar igen sakta med el).
Monterade drag på bilen för att ha husvagn med mig när jag åker på träffar runt om i sverige. En helt underbar husvagnsdragare,stadig och stark. Bilen kommer från tyskland och då träder EU-reglerna in och dom drar av 200 kg på dragkapaciteten. Annars fåren Firebird dra 1500 kg men nu bara 1300. Åt helsefyr med hela EU. Bara bekymmer. Har orginalstereon kvar med knappstyrning från ratten. Kanske inte så inspirerande men funkar.

Ja säsongen 05 blev ju inte så lyckad. Bilen gick inte på alla när jag väl tog fram den i juni. Lämnade in den och dom bytte fördelare EGR-ventil spridare och lambdasond. Hämtade ut den och stannar varje gång jag släpper gasen men åksugen som jag var så ökade jag tomgången så det gick att köra. Den småryckte ca 5 mil sen gick den bra. Samma sak varje gång jag tog ut bilen. Men vi åkte på husvagnsemester med bilen och några träffar. Senare så tappade den en cylinder efter ca 2 mil och där är vi nu. Vad är fel vet jag inte men börjar bli less. 2 pontar som inte går.

Nu äntligen går den som en dröm igen. Snart är allt nytt under huven men det var en sprucken tändspole som jäklades. Den har varit borta i 3 månader sommaren 06 och fick den nu 17 juli. Stackarn har fått stå ute hela sommaren men är nu upputsad igen. 
Nu är det Maj 2013 och jag ska försöka ta fram bilen för nu är den till salu för den som vill ha en fin bil. 
Nyårsafton 2014
Bilen är nu såld till Norge för en billig penning då slapp den stå på olika lador.