Yamaha XS 1100 S -82Detta är en Yamaha XS 1100 S -82 som gått 11000 mil aldrig gjort något åt motorn bara vanlig service av mig själv.  Den har tanken från en standard 1100 som rymmer 24 liter mot orginalets 15. Kåpan är lite speciell, överdelen svänger med styret. Det är en orginal tillbehörskåpa som var svindyr på sin tid. Sadeln är egentligen tillbehör till Honda 750 men passade även på min efter modifiering av fästen. Baklyset också Honda orginal för den är E-märkt. Det är inte Yamahas orginal. Väskor och toppboxär Hallstatillverkade och enormt rymliga och stadiga. Avgassystemet är en BSM
Styret är bytt till ett högre för rakare sittställning för jag trodde ryggen skulle klara MC-åka då men icke.1,1 märkena som sitter på sidåkåporna är från Ford Fiesta och är identiska med orginal förutom att orginalen har förgyllda kanter. Mina fattades när jag köpte cykeln -88.
Kommer nog inom en snar framtid att göra den orginal igen så vet någon om ett svart orginalavgassystem till den så är jag tacksam för tips.
Sommaren 2003 körde jag bara några hundra meter och 2004 ca 5 kilometer. Motivationen har saknats men kanske den återvänder 2005.
Ska renovera bromsoken som verkar kärva efter att ha stått så länge men konstigt nog så gick han igång direkt efter att ha stått ca ett år. Första knapptryckningen så var den igång. Fantastiskt egentligen för jag har inte dränerat förgasarna någonsin på den eller lyftit ventilkåporna. Spänt kamkedjan ibland och bytit olja och båda filtrerna. Nu står den i ett garage i Oxelösund så jag kan ordna lite i garaget hemma. Bensinslangarna hade torkat totalt och huvudbromscylindern har pajat så det måste jag fixa till.


Så här ser den ut orginal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar